luns, 1 de febreiro de 2016

Recomendacións para unha alimentación saludable



Segundo a guía "La alimentación de tus niños", realizada polo Ministerio de Sanidade e Política Social do Goberno de España, o Goberno de Cantabria e os membros da Estratexia NAOS, a obesidade e o sobrepeso son duas enfermidades que na actualidade acostuman a estar moi presentes entre os nenos/as das nosas escolas.

 Este centro,quereo evitar a toda costa e por iso a continuación deixámosvos unhas rescomendacións para unha alimentación saludable de acordo ca etapa escolar:

  De 3 a 6 años

É unha etapa esencial Na formación de hábitos alimentarios. Débese:
  •  Educar a “comer de todo”.
  •  Atender as necesidades de enerxía, por tratarse dun periodo importante da vida para o normal crecemento e desenvolmento, e de gran actividade física.
  •  Cuidar o aporte de proteínas (carnes, pescados, huevos, lácteos).
  •  Iniciar o hábito dun almorzo completo.
  •  Evitar o abuso de doces,“chucherías” e refrescos.
  •  Dedicar o tiempo necesario para que o neno aprenda a comer desfrutando. Os alimentos non deben ser percibidos por el coma un premio ou un castigo.
 De 7 a 12 años 

As necesidades de crecemiento seguen sendo prioritarias, polo que hay que coidar o aporte enerxético da dieta controlando o peso e ritmo de desenvolvmento do neno. As súas preferencias alimentarias vanse asentando e hai que orientalas axeitadamente.

  • Evitar que abusen de doces, refrescos, queixos grasos e cremas de untar e alimentos moi salados.
  • Existen alimentos imprescindibles que deben tomar para o seu normal crecemento e desenvolvemento, como: 
    • a diario: lácteos, frutas, verduras, ensalada, pan 
    • alternando: carnes e transformados cárnicos, pescados grasos e magros (blancos y azuis) e ovos 
    • legumes, arroz, pastas, combinándoos ao lo largo da semana 

Recoméndase moderación no consumo de bollos, doces e refrescos e, por suposto, non deben tomar bebidas alcohólicas.

 De 13 a 16 años 

Nestos anos prodúcese o denominado “estirón” e chégase a alcanzar a estatura definitiva, o que obriga a coidar moi especialmente a dieta, procurando que sexa calóricamente suficiente e con un bo aporte de proteínas de alta calidade e calcio. Recordemos que os alimentos son os materiais que utiliza o noso organismo para formar os músculos e o esqueleto. 
  • Débense vixiar os excesos para no caer no sobrepeso ou a obesidade. 
  • A familia debe supervisar o tipo de dietas que seguen os nenos, para evitar que fagan combinacións de alimentos absurdas ou moi monótonas ca la finalidade de adelgazar. Poden provocarse importantes deficiencias de nutrientes ou caer en inapetencias perigosas, ata chegar á anorexia. 
  • Hai que estimulalos para que leven unha vida activa e practiquen deporte.
  • Deben ser informados sobre a correcta nutrición e a súa importancia para a saude, a estética e e o benestar en xeral.

Esparamos que vos sirvan de axuda.

Ningún comentario:

Publicar un comentario

Nota: só un membro deste blog pode publicar comentarios.